red elephant

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας, Καζουράχο, Βαρανάσι

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
2870 Views 0 Views Today
0 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας, Καζουράχο, Βαρανάσι

Πριγκηπάτο του Samode – Πουσκάρ του Ρατζαστάν – Κατζουράχο – Βαρανάσι – Γάγγης

Διάρκεια: 11 ημέρες
Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΝ, 22,29/ΙΟΥΛ, 4,11,25/ΑΥΓ, 22/ΣΕΠ
Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

11 ημέρες, Τζαϊπούρ -Αμπέρ – Πουσκάρ του Ρατζαστάν – Φατεχπουρ Σικρί – Άγκρα – Καζουράχο – Όρτσα – Βαρανάσι – Σαρνάθ – Ιερό Δένδρο του Βούδα – Δελχί.

 

1η μέρα: Αθήνα – Πτήση

Δεκάδες είναι τα βλέμματα που λιώνουν στην θέα των μνημείων της Ινδίας. Η ασυνήθιστη γοητεία του κόσμου των Μαχαραγιάδων είναι παρούσα και διαθέσιμη στον ταξιδιώτη. Αν είσθε λάτρεις των μύθων, των συμβολισμών, της αισθητικής, αλλά και της μαγείας της υπερβολής, αυτό το ταξίδι θα σας καθηλώσει. Ολονύκτια πτήση

2η μέρα: Δελχί – Τζαϊπούρ  (270 χλμ.)

Άφιξη νωρίς τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, γνωστή ως η «Ροζ Πόλη». Μία μοναδική σε ομορφιά περιοχή του πλανήτη μας, στην οποία σώζονται η παραμυθένια αίγλη, το μυστήριο και το χρώμα μιας άλλης εποχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Τζαϊπούρ-Αμπέρ-Περιήγηση Πόλης

Το πρωί, μεταφερόμενοι σε πλάτη ελέφαντα, θα επισκεφθούμε το ερειπωμένο Παλάτι της Αμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Μίνα, με τους καθρέπτες, τις μαρμάρινες αίθουσες, τις πύλες και την εξαιρετική θέα προς την περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Τζαϊπουρ, την πόλη που ξεπερνά τα 2.000.000 κατοίκους, μοναδική τέτοιου πληθυσμιακού μεγέθους στο Ρατζαστάν για να σας περιηγήσουμε στα αξιοθέατά της. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το αστεροσκοπείο Jantar Mantar, το όμορφο City Palace, το Ανάκτορο των ανέμων ή Χαβά Μαχάλ, πο επέτρεπε στις κυρίες της αυλής να παρακολουθούν την κίνηση στον δρόμο χωρίς να φαίνονται και το Κυβερνείο.

4η μέρα: Τζαϊπούρ-Πουσκάρ-«Λουλούδι του Λωτού»

Το σενάριο της σημερινής μας μέρας, με «σκηνογραφία» του αρχηγούς μας, περιλαμβάνει μία μοναδική εκδρομή στο Πουσκάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει «λουλούδι του Λωτού» και συγκαταλέγεται στις Ιερές Πόλεις της Ινδίας. Άφιξη στο Πουσκάρ, διάσημο για το μεγάλο Παζάρι Καμηλών και ένα βουνό ορθώνεται πίσω από την πόλη στους πρόποδες του οποίου εκτείνονται ημικυκλικά τα συχνά χαμηλά άσπρα σπίτια της. Πεντακόσιοι Ναοί γύρω από την λίμνη του Πουσκάρ και ζητιάνοι, Ιερείς, Sadhu – που προσφέρουν την Puja, μια λειτουργία κάθαρσης στα 52 μαρμάρινα σκαλοπάτια που ξεκινούν από την Ιερή λίμνη, εδώ όπου ο Βράχμα, ο δημιουργός, έριξε τον λωτό του και σχηματίσθηκε νερό, θα γίνουν «βορά» στις φωτογραφικές μηχανές μας. Αξιοθαύμαστη είναι και η θέα που θα έχουμε από τον λόφο πάνω στον οποίο βρίσκεται ένα Ναός Savitri, αφιερωμένος στη σύζυγο του Βράχμα. Έχετε χρόνο για να περπατήσετε στα σοκάκια και να κάνετε αγορές, αλλά μην ξεχνάτε ότι, δεν αγοράζουμε στα «σαλόνια». Επιστροφή το απόγευμα στη Τζαϊπούρ.

5η μέρα: Τζαϊπούρ-Φατεχπούρ Σικρί-Άγκρα-Ταζ Μαχάλ, «Μνημείο της Αγάπης» (248 χλμ.)

Πλούσιο το πρόγευμά μας και συνεχίζουμε για την «νικήτρια πόλη», το Fatehpur Sikri, το αυτοκρατορικό ανάκτορο που χτίσθηκε από τον Akbar, στο σημείο που ο Shaik, Salim Chishti, προφήτευσε την γέννηση του γιού του. Θα το επισκεφθούμε και θα συνεχίσουμε για την Άγκρα, πρωτεύουσα κατά διαστήματα του Βασιλείου των Moghul. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο ΤαζΜαχάλ, ένα έργο τέχνης και έρωτα, που θεωρείται από τα ωραιότερα μνημεία του κόσμου, το Κόκκινο Φρούριο (Lal Quila), τους Τάφους του Chini-Ka Rauza, ενός υπουργού οικονομικών και του Itmad-ud-Daulah.

6η μέρα: Άγκρα-Τζανσί-Όρτσα-Καζουράχο (190 χλμ.)

Είμαστε όλοι φίλοι.  Ξεκινάμε με χαμόγελο για να ζήσουμε μερικές ακόμα μέρες που θα είναι χάρμα οφθαλμών. Με το ShatabdiExpress αναχωρούμε για το Τζανσί. Άφιξη και συνεχίζουμε οδικώς για την Μεσαιωνική Όρτσα, αληθινό στολίδι αρχιτεκτονικής.  Επισκεπτόμαστε το ομώνυμο Φρούριο και αργότερα καταλήγουμε στο Καζουράχο, διάσημο για τα ερωτικά του λιθόγλυπτα, τέλεια έκφραση της μεσαιωνικής Τέχνης της Ινδίας.

7η μέρα: Καζουράχο-Περιήγηση Πόλης-Βαρανάσι-Γάγγης-Εορτές Άαρτι

Το πρωί με μεγάλη σπουδή θα περιηγηθούμε στους Ναούς του Καζουράχο, που οι περισσότεροι είναι αφιερωμένοι στον Βισνού και στον Σίβα, για να θαυμάσουμε τα ερωτικά τους λιθόγλυπτα, αληθινή αποθέωση της αντίληψης για την ιερότητα του σεξ.  Μετά από την περιήγηση «πετάμε» για το Βαρανάσι, που βρίσκεται στην δυτική όχθη του Γάγγη. Άφιξη και αργότερα με Rickshaw θα έχουμε μία βόλτα στην πόλη. Αφού παρακολουθήσουμε τις τελετές Aarti στα γκατς του ποταμού, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Βαρανάσι-Βαρκάδα στο Γάγγη-Σαρνάθ

Μία απρόσμενη μέρα είναι μπροστά μας. Ξεκινάμε με βαρκάδα στο Γάγγη, το «Ποτάμι της Ζωής», που από τους Ινδούς λατρεύεται σαν θεός. Εδώ καίνε τους νεκρούς και σκορπάνε την στάχτη στα νερά του. Περπατάμε στην Ιερή πόλη και γυρίζουμε για το πρωινό μας στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα επισκεφθούμε το Σαρνάθ, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια κάτω από ένα δένδρο πρωτοδίδαξε ο Βούδας. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας θα χειροκροτήσουμε θερμά την μέρα που πέρασε.

9η μέρα: Βαρανάσι-Δελχί-Περιήγηση στα Ιερά Μνημεία

Το ετερόκλητο πανηγύρι θρησκευτικής και εμπορικής έξαρσης, τελείωσε. Με σύντομη πτήση θα έρθουμε στο Δελχί, πρωτεύουσα της χώρας. Ορεξάτος ο αρχηγός σας, θα σας «χορτάσει» στη συνέχεια, με μία μοναδική περιήγηση, που μόνο εμείς σας προσφέρουμε, στα θρησκευτικά μνημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων, τα Τέμπλα Lotus, τοLakshmi Narayan και το Sikh Bangla Sahib.

10η μέρα: Νέο και Παλιό Δελχί-Ολοήμερη Περιήγηση Πόλης

Η δράση της σημερινής μας περιήγησης εξελίσσεται με την παρουσίαση των αξιοθέατων του Νέου και του Παλιού Δελχί. Μετά το χορταστικό πρόγευμά μας, μπαίνουμε στο Νέο Δελχί, με τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους, όπου ξεχωρίζουν το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Ανάκτορο, η Μνημειακή Πύλη και ο φαλλόσχημος Μιναρές Κουτούμπ. Αργότερα θα καταλήξουμε στο Παλιό Δελχί με τους συνοστισμούς στο δρόμο και τα ιστορικά του μνημεία, όπως το Κενοτάφιο του Γκάντι, το Κόκκινο Φρούριο, το Τέμενος Μασγίντ και το Μαυσωλείο του Χουμαγιούν, τα οποία θα επισκεφθούμε.

11η μέρα: Δελχί-Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Ελλάδα αυθημερόν.

 

Αναχωρήσεις 24/ΙΟΥΝ, 22,29/ΙΟΥΛ,
4,11,25/ΑΥΓ, 22/ΣΕΠ
Τιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο 1.625 €
Επιβάρυνση Μονόκλινου 310 €

Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη, περιλαμβάνονται: περίπου 600€

 • Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων
 • Επιβάρυνση για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή λοιπά αεροδρόμια: από 90€
 • Δυνατότητα αναχώρησης και από Λάρνακα

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5*
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως περιγράφονται.
 • Τοπικοί έμπειροι Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός / συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα εισόδου 55$
 • Τοπικοί Φόροι 35 € περίπου

Ενδεικτικές πτήσεις με TURKISHAIRLINES:

Αθήνα – Κων/πολη  1535 1705
Κων/πολη – Δελχί    1955 0435*
Δελχί – Κων/πολη    0615 1035
Κων/πολη – Αθήνα  1310 1435

Ενδεικτικές πτήσεις με QATARAIRWAYS:

Αθήνα – Ντόχα  2020 0045
Ντόχα – Δελχί    0245 0850*
Δελχί – Ντόχα    1005 1120
Ντόχα – Αθήνα 1450 1920

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

 • Δελχί – The Grand 5* ή ITC Welcome 5*
 • Τζαιπούρ – Marriott 5* ή Holiday Inn Central 5*
 • Άγκρα – Jaypee Palace 5* ή Ramada Plaza 5*
 • Καζουράχο – Radisson Jass 5*ή Taz Chandela 5*
 • Βαρανάσι – Radisson 5* ή Rivatas 5*

Σημείωση:

 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 120 €  το άτομο.
 • Δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Samode.

 Ταξιδιωτικά έγγραφα:

 • Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία περίπου 55$, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 • Απαραίτητο σκαναρισμένο διαβατήριο και σκαναρισμένη φωτογραφία διαβατηρίου

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
 • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.
2873 Views 3 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.