red elephant

Στα Μονοπάτια Των Άστρων

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
5076 Views 0 Views Today
1 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Στα Μονοπάτια Των Άστρων

Ινδία, Μπουτάν, Νεπάλ, Θιβέτ

Διάρκεια: 14 ημέρες
Αναχωρήσεις: 29/ΙΟΥΝ, 28/ΙΟΥΛ, 11,25/ΑΥΓ, 6/ΣΕΠ
Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

1η Μέρα: Πτήση για – Κολκάτα

Πτήση για ένα ταξίδι που είναι μία διαρκής έκπληξη σε πολιτισμούς που αντέχουν ακόμα μετά και από την τόση απεραντοσύνη του χρόνου. Αφήνουμε την Ήπειρο της λιτότητας και ολονύκτια πτήση, για το εξωκόσμιο Μπουτάν και το θεοκρατικό Θιβέτ.

2η Μέρα: Κολκάτα – Περιήγηση Πόλης

Άφιξη στην απίστευτη Κολκάτα. Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο, η ατμόσφαιρα έχει την υπογραφή του απροσδόκητου. Θα διαπιστώσουμε ότι τραμ, αυτοκίνητα, κάρα με άλογα, αραμπάδες με βόδια, ποδήλατα και άνθρωποι, κυκλοφορούν ανακατεμένα. Στην περιήγηση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία Dalhousie, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, το συγκρότημα των Συγγραφέων και το Δικαστικό Μέγαρο.

3η Μέρα: Κολκάτα – Περιήγηση Πόλης

Ελάχιστοι ταξιδιώτες έχουν έλθει στην Κολκάτα, την οποία θα περιηγηθούμε και σήμερα. Θα δούμε τα Βικτωριανά κτίρια, το σπίτι της Μαρίας Τερέσα, το «Indian» Μουσείο, το Τέμπλο Καλιγχάτ και την πελώρια γέφυρα Howarah. Στον ελεύθερο χρόνο σας ζείσετε συγκλονιστικές εικόνες και συνειδητοποιείστε ότι 600.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια ξαπλώνοντας κατάχαμα.

4η Μέρα: Κολκάτα – Πάρο – Τχίμπου (55 χλμ. 1,5-2 ώρες)

Με πτήση θα έρθουμε στο άγνωστο Μπουτάν, το «Βασίλειο του Δράκου», σφηνωμένο στην καρδιά των Ιμαλαϊων, που η πίστη στην θρησκεία τρέχει σαν καταρράκτης. Άφιξη στο Πάρο και διεισδύοντας στην ομόνωμη κοιλάδα, συνεχίζουμε για το Τχίμπου, πρωτεύουσα της χώρας. Στην διαδρομή μας θα δούμε το μνημείο «Τσορτέν» του τελευταίου Βασιλιά, με θρησκευτικές παραστάσεις και τοιχογραφίες. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα: Τχίμπου – Περιήγηση Πόλης

Στην ολοήμερη περιήγησή μας στα αξιοθέατα του Τχίμπου, στο τοπίο του οποίου δεσπόζει το «Φρούριο της ένδοξης θρησκείας», θα επισκεφθούμε την βασιλική «Τσορτέν», Το Ντζονγκ Τασιτσό, τα Θιβετιανής αρχιτεκτονικής νοοτροπίας Τσακάνγκ Λακάνγκ, με εξαιρετικές τοιχογραφίες και παλιές μάσκες, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπουτάν και το Μουσείο υφαντών.

6η Μέρα: Τχίμπου – Πουνάκα (75 χλμ – 3 ώρες)

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε ανατολικά του Τχίμπου, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που χρωματίζεται από πυκνόδενδρα δάση, ροδόδενδρα και αζαλέες για να έρθουμε στο Βάνγκντι όπου θα δούμε το επιβλητικό Ντζονγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συμβολή δύο ποταμών. Έχοντας μία πανοραμική θέα από το ύψος της διάβασης Ντοτσίν Λα Πα, θα κατευθυνθούμε προς την Πουνάκα. Συχνά στους γύρω λόφους ανεμίζουν λευκά πανιά πάνω σε στύλους, με γραμμένα αποσπάσματα από προσευχές που τις τοποθετούν οι χωρικοί για να εξευμενίσουν τα κακά πνεύματα και να βοηθήσουν τις ψυχές των πεθαμένων συγγενών τους στην πορεία τους μετά το θάνατο. Άφιξη στην παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πουνάκα και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, μεταξύ άλλων αξιοθέατων θα επισκεφθούμε το ανακτορικό Μοναστήρι.

7η Μέρα: Πουνάκα – Πάρο (125 χλμ – 5 ώρες)

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε οδικώς για το Πάρο και στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχαία μοναστήρια, όπως το Τα Ντζόνγκ και το Ντρουγκχια Ντζόνγκ, που είναι χτισμένα στα δάση της ειδυλλιακής κοιλάδας του Πάρο. Άφιξη στο Πάρο και αμέσως συνεχίζουμε την γνωριμία μας με τα αξιοθέατα της πόλης Το Μοναστήρι Τακτσάανγκ «Φωλιά της Τίγρης», είναι από τα ιερότερα και παλαιότερα μοναστήρια, τόπος προσκυνήματος, απαγορευμένος στους ξένους. Ο μύθος αναφέρει πως ο Λάμα Ρίμποχ έφτασε στο σημείο που είναι χτισμένο το μοναστήρι, πάνω στη ράχη μιας τίγρης. Θα το προσεγγίσουμε και θα το φωτογραφήσουμε από παρακείμενο λόφο / παρατηρητήριο καθώς αυτό βρίσκεται κρεμασμένο στην πλαγιά ενός βραχώδους βουνού, 900 μέτρα περίπου από τη βάση του. Στη συνέχεια θα δούμε το Ντογκ Ριμπουνγκ που δεσπόζει με τα πέντε πατώματά του, στον ορίζοντα της πόλης.

8η Μέρα: Πάρο – Κατμαντού

Με πτήση φτάνουμε σήμερα στη Κατμαντού πρωτεύουσα του απόμακρου Νεπάλ, που βρίσκεται φωλιασμένη στα πόδια των Ιμαλαϊων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με τον αρχηγός μας που δεν τελειώνουν ποτέ οι «μπαταρίες» του, θα έχουμε μία περιήγηση στην πόλη για να δούμε, μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ντάρμπαρ, γύρω από την οποία βρίσκονται τα ωραιότερα κτίρια της πόλης.

9η Μέρα: Κατμαντού – Λάσα

Στην πρωτεύουσα του αυτόνομου κρατιδίου του Θιβέτ, που χτίσθηκε σε υψόμετρο 3658 μ. στις όχθες του ποταμού Kyichu μετάξύ 7ου-9ου αιώνα, «πετάμε» σήμερα το πρωί. Άφιξη στη Λάσα με το αποκλειστικό προνόμιο του Θεού, να είναι η «Στέγη του Κόσμου», η οποία εκπέμπει μυστηριακά όλη εκείνη τη σοφία που είναι ταγμένη να ζήσει η ανθρωπότητα. Με ζεστή καρδιά πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος στη διάθεσή σας.

10η Μέρα: Λάσα – Ανάκτορα Ποτάλα – Μονή Jokhang

Με σκέψη διαυγή και ψυχή ευαίσθητη ο αρχηγός σας σήμερα το πρωί θα σας γνωρίσει μερικά από τα πλέον θρυλικά μνημεία του πλανήτη. Θα ξεκινήσουμε από το Κόκκινο Ανάκτορο της Ποτάλα που κτίσθηκε τον 17ο αιώνα με εντολή του Δαλάϊ Λάμα, ενώ τα άσπρα κτίρια του ανακτόρου, κατασκευάσθηκαν τον 19ο αιώνα. Θα δούμε μερικές από τις 999 αίθουσες που απλώνονται σε 13 ορόφους και θα συνεχίσουμε για τον Ιερότερο Ναό της χώρας Τζοχάνγκ (7ος αιώνας), την παλαιότερη μονή του Θιβέτ. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ναό αυτό, ο οποίος σήμερα ξανακατοικείται από μοναχούς.

11η Μέρα: Λάσα – Μοναστήρι Ντρεπούνγκ – Σέρα – Ναρμπουλίνγκα

Το πρωί θα έρθουμε Βόρεια της Λάσα, όπου βρίσκεται η Μονή του Ντρεπούνγκ (1416), στην οποία οι πέντε πρώτοι Δαλάϊ Λάμα διέμεναν πριν μετακινηθούν στην Ποτάλα. Θα επισκεφθούμε τη Μονή που ήταν θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του δόγματος Gelugpaκαι συνεχίζουμε για τους λόφους Γουότο, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι Σέρα που στην τοπική γλώσσα σημαίνει «χαλάζι» και αποτελεί το τελευταίο από τα τρία μοναστήρια των Κιτρίνων. Επιστρέφοντας στη Λάσα θα δούμε το Πάρκο Ναρμπουλίνγκα με το ομώνυμο Παλάτι, το οποίο ήταν το Θερινό Ανάκτορο των Δαλάϊ Λάμα.

12η Μέρα: Λάσα – Κατμαντού – Πατάν – Μπανγκταόν – Πασουπατινάθ

Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ. Στα αξιοθέατα που ξεδιπλώθηκαν στα μάτια μας και στη ψυχή μας χρωστάμε την ευτυχία μας. Αφήνουμε τη Λάσα και ερχόμαστε με πτήση πάλι στην Κατμαντού για να συμπληρώσουμε την γνωριμία μας μαζί της. Άφιξη και μία ολοήμερη εκδρομή ακολουθεί σε άλλες ονομαστές πόλεις της κοιλάδας του Νεπάλ, όπως η εντυπωσιακή Πατάν και η μεσαιωνική Μπανγκταόν. Επιστρέφοντας στη Κατμαντού θα σταθούμε στη χρυσοδουλεμένη Παγόδα Πασουπατινάθ.

13η Μέρα: Κατμαντού

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την πτήση της αναχώρησης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Ολονύκτια πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

14η Μέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα.

 

Αναχωρήσεις 29/ΙΟΥΝ, 28/ΙΟΥΛ, 11,25/ΑΥΓ, 6/ΣΕΠ
Τιμές κατ’ άτομο Ξενοδοχεία 4* Ξενοδοχεία 5*
Δίκλινο 3.230 € 3.480 €
Διαφορά μονοκλίνου 930 € 1.050 €

Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, περιλαμβάνονται: περίπου 830€

 • Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων
 • Επιβάρυνση για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή λοιπά αεροδρόμια: από 90€
 • Δυνατότητα αναχώρησης και από Λάρνακα

 

Περιλαμβάνονται:  
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας και  5* στην Κατμαντού
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν
 • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Βίζα Εισόδου στην Ινδία 55 € στο Νεπάλ  70€, στο Θιβέτ 80€ και στο Μπουτάν  40€
 • Τοπικοί Φόροι 60 € περίπου

Σημειώσεις:

 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 190 € το άτομο.
 • Δεν προβλέπεται αγορά τσιγάρων στο Μπουτάν.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

 • Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία περίπου 50 €, εκδίδεται με προσωπική παρουσία στην Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα. Απαραίτητες 2 έγχρωμες φωτογραφίες 5Χ5 βιομετρικές με λευκό φόντο
 • Βίζα εισόδου στο Θιβέτ περίπου 80 €
 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ περίπου 70 $
 • Βίζα εισόδου στο Μπουτάν περίπου 40 $
 • Οι Βίζες εκδίδονται επί τόπου και απαιτούνται 8 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο.
 • Εγγραφές τουλάχιστον 25 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
 • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.
5079 Views 3 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.