red elephant

Λάμψη της αυτοκρατορίας των Ίνκας

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
1936 Views 0 Views Today
2 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Λάμψη της αυτοκρατορίας των Ίνκας

Περού – Λίμα, Ιερή Κοιλάδα, Μάτσου Πίτσου  & Κούσκο

Διάρκεια: 9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε μέρα, ΙΑΝ-ΔΕΚ
Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

Ο πολιτισμός των Ίνκας, διαποτισμένος από την λατρεία του Θεού Ήλιου, χαρακτηρίζει την μεγαλύτερη αυτοκρατορία στην προ-Κολομβιανή Αμερική, μια πολιτιστική και υλική κληρονομιά που εξακολουθεί να ξεχωρίζει παρά τους αιώνες του Ισπανικού αποικιακού ελέγχου! Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο Περού, θα ανακαλύψουμε τα πιο εμβληματικά τοπία της αυτοκρατορίας όπως η Ιερή Κοιλάδα, το Μάτσου Πίτσου και το Κούσκο, την αρχαία πρωτεύουσα των Ίνκας.

 

TOUR HIGHLIGHTS

 • Λίμα: Το μεγάλο αρχιτεκτονικό σύνολο της πρωτεύουσας έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, με αξιοθέατα όπως το Casa Aliaga, και τον Καθεδρικό Ναό της κεντρικής πλατείας.
 • Pisac και Ollantaytambo: Ανακαλύψτε την αρχαία πόλη της Pisac και το φρούριο των Ίνκας του Ollantaytambo.
 • Cusco: Ανακαλύψτε την πρώην πρωτεύουσα των Ίνκας, τα ερείπια του χαμένου πολιτισμού και την Ισπανική αποικιακή κληρονομιά, όπως τον μπαρόκ Καθεδρικό ναό και τους αρχαιολογικούς χώρους Sacsayhuaman και Puka Pukara.
 • Machu Picchu: Η χαμένη πόλη των Ίνκας, κρυμμένη στο τέλος της κορυφής των Άνδεων, προσφέροντας θέα όχι μόνο στα βουνά αλλά και στο παρελθόν των Ίνκας.

Δεν πρέπει να χάσετε

 • Ocean wings: Καθημερινά, δεκάδες κάτοικοι της Λίμα πετούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τις παραλίες της Miraflores προσφέροντας ένα θέαμα σαν σκηνή από ταινία!
 • Cusco flavor: Επισκεφθείτε την αγορά του San Pedro τις πρωινές ώρες και δοκιμάστε έναν χυμό από τροπικά φρούτα που προσφέρονται στους πάγκους!
 • Llama wool: Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ένα μάλλινο πουλόβερ από μαλλί Llama ή Alpaca, από τις αγορές του Pisac!

 

Διάρκεια: 9 ημέρες – 7 διανυκτερεύσεις

Περίοδος: 10 Ιανουαρίου – 20 Δεκεμβρίου 2017

Αναχωρήσεις καθημερινά από Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Λάρνακα

 

Μοναδικές προσφορές για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Το Ταξίδι μας

Πρόγραμμα

Προτεινόμενο πρόγραμμα

1η Μέρα: Ελλάδα – Πτήση για Λίμα

Πτήση από την Ελλάδα για το Περού με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη το απόγευμα στη Λίμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και ξεκούραση.

2η Μέρα: ΛΙΜΑ – ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ – CASA ALIAGA ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ LARCO

Θα εξερευνήσουμε την παλιά πόλη της Λίμα, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεμάτη με συναρπαστικά ιστορικά κτήρια. Θα ξεκινήσουμε με μια γραφική περιήγηση στο αποικιακό κέντρο της πόλης, την Κεντρική Πλατεία όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της Ισπανικής αυτοκρατορίας. Θα περπατήσουμε ως τον Καθεδρικό Ναό, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και πήρε 80 χρόνια για να κτιστεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Casa Aliaga, ένα αποικιακό αρχοντικό το οποίο παραχωρήθηκε το 1535 από τον επικεφαλή κατακτητή Francisco Pizarro στον Jeronimo de Aliaga, έναν από τους καπετάνιους του. Αυτό είναι το μόνο σπίτι από εκείνη την εποχή το οποίο εξακολουθεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Larco που βρίσκεται στην παραδοσιακή συνοικία Pueblo Libre, και στεγάζεται σ’ ένα όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό, χτισμένο στα θεμέλια μιας προ-Κολομβιανής πυραμίδας του 7ου αι. Το μουσείο διαθέτη την πιο ολοκληρωμένη προ-Ισπανική συλλογή από χρυσά και ασημένια αντικείμενα, καθώς και κομμάτια ερωτικής τέχνης. Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς το «Πάρκο της Αγάπης», την αριστοκρατική παραλιακή περιοχή της Miraflores, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό. Προαιρετικά, επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Larcomar, στην αγορά τροφίμων pa ‘ti και στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα: ΛΙΜΑ – ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λίμα όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Κούσκο. Κατά την άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Ιερή Κοιλάδα.

4η Μέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – PISAC – OLLANTAYTAMBO (75 km)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για την κοιλάδα του ποταμού Urubamba, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Η πρώτη μας στάση είναι στο Pisac, όπου θα περιπλανηθούμε στην αγορά που φημίζεται για την χειροτεχνία. Στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε προς την ύστερη περίοδο των Ίνκας, το φρούριο Ollantaytambo χτισμένο σε στρατηγικής σημασίας σημείο, ώστε να ελέγχει την πρόσβαση στην Ιερή Κοιλάδα. Όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό συγκρότημα το οποίο αν και είναι γνωστό ως «φρούριο», στην πραγματικότητα ήταν ένα «tambo”, μια πόλη αναψυχής που χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσει καραβάνια που ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου (115 km)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε προς το σταθμό Ollantaytambo για να επιβιβαστούμε στο τρένο για το Aguas Calientes, την κοντινότερη πόλη στο Μάτσου Πίτσου. Μέσα από μια γραφική διαδρομή και χαρακτηριστικά τοπία των Άνδεων, φτάνουμε στο σταθμό του Aguas Calientes. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για το Μάτσου Πίτσου! Η «χαμένη πόλη των Ίνκας» κειτόταν εγκαταλελειμμένη για τέσσερις αιώνες, ώσπου ο Αμερικανός εξερευνητής Hiram Bingham την βρήκε το 1911. Το Μάτσου Πίτσου πιστεύεται ότι χτίστηκε γύρω στα 1450 από τον αυτοκράτορα Pachacutec ως θερινό ανάκτορο, αλλά μέσα σ’ έναν αιώνα η πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την Ισπανική κατοχή. Οι Ισπανοί κατακτητές δεν την βρήκαν κι έτσι γλύτωσε την καταστροφή που προκάλεσαν σε άλλες πόλεις. Αντίθετα, την «κατάπιε» η ζούγκλα, κρύβοντάς την από κάθε καταστροφή. Η ξενάγηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις καταβολές αυτής της επιβλητικής ακρόπολης, η θέα της οποίας προκαλεί δέος, καθώς και τα πάνω από 200 κτίρια με πιο γνωστά αυτά της μνημειώδους Κεντρικής Πλατείας, τα βασιλικά διαμερίσματα, τον Ναό των Τριών Παραθύρων , τους κυκλικούς πύργους, το Ιερό Sun Dial και τα νεκροταφεία. Επιστροφή στο Aguas Calientes για μεσημεριανό γεύμα στο διάσημο Café Incaterra, ένα όμορφο εστιατόριο με αχυρένια στέγη ανάμεσα στον σταθμό και το βουνό.

6η Μέρα: Μάτσου Πίτσου – Κούσκο (110 km)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πρωινό ελεύθερο. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε νωρίς ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την ανατολή του ηλίου πάνω από το Μάτσου Πίτσου. Είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Η καλύτερη θέα είναι από το Huayna Picchu, το οποίο βρίσκεται περίπου 360 μέτρα πάνω από το Μάτσου Πίτσου και είναι γνωστό για τους υπόγειους ναούς και την «πύλη του Ήλιου» το Inti Punku. Μια άλλη επιλογή είναι να ακολουθήσετε τη μυστική στρατιωτική διαδρομή Inca Bridge, η oποία είχε τον έλεγχο πρόσβασης της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή με το τρένο στο Κούσκο.

7η Μέρα: Κούσκο – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό ελεύθερο στη διάθεσή σας. Το απόγευμα απολαύστε μια ξενάγηση σ’ αυτή την γοητευτική πόλη, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Ξεκινούμε με επίσκεψη στο μοναστήρι του Santo Domingo, ένα μεγάλο συγκρότημα από μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια , το οποίο κτίστηκε πάνω στο ναό Qoricancha, έναν από τους σημαντικότερους ναούς αφιερωμένος στη λατρεία του Ήλιου. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ορατά στη βάση του μοναστηριού. Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ότι το ιερό ήταν καλυμμένο με φύλλα χρυσού και χρυσές αναπαραστάσεις της φύσης. Συνεχίζουμε προς την Plaza de Armas για να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό. Διαθέτει μια περίτεχνη αναγεννησιακή πρόσοψη και όπως άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης, χτίστηκε πάνω στα ερείπια ναού των Ίνκας. Κατευθυνόμαστε προς τους λόφους πάνω από το Κούσκο για να επισκεφτούμε τα ερείπια του φρουρίου Sacsayhuaman, του οποίου η επιβλητικοί προμαχώνες προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Κούσκο, τα ερείπια του ναού και το αμφιθέατρο του Qenqo, όπου πιστεύεται ότι οι Ίνκας ασκούσαν αγροτικές τελετουργίες. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Puka Pukara, το «κόκκινο φρούριο», ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτηρίων σε περίοπτη θέση, όπου θα δούμε τις κατοικίες, τις πλαείες, τα λουτρά, το υδραγωγείο τα τείχη και τους πύργους που είναι ευδιάκριτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η-9η Μέρα: Κούσκο / Λίμα πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Λίμα για Ελλάδα. Άφιξη την επόμενη ημέρα.

Τιμές & παροχές

Τιμές & Παροχές

Τιμές ανά άτομο
Περίοδος Διαμονής ΙΑΝ-ΔΕΚ 2017
Κατηγορία Σε δίκλινο
Standard 2.250 €
Comfort 2.300 €
Superior 2.420 €
Deluxe 2.480 €
Luxury 2.950 €
 • Οι τιμές περιλαμβάνουν τους φόρους αεροδρομίων & επίναυλο καυσίμων περίπου 650€

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία ανά κατηγορία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ STANDARD COMFORT SUPERIOR DELUXE LUXURY
Lima Britania Miraflores Tambo II ή Casa Andina San Antonio José Antonio Miraflores ή  José Antonio Executive ή San Agustín Exclusive ή Hacienda Dazzler ή Double Tree Pardo ή  Courtyard by Marriott New! Hilton Miraflores ή Swissotel ή JW Marriott
Cusco Taypikala Hotel Sueños del Inka  New! ή Maytaq Wasi ή  Abittare   New! Ή Los Portales San Agustín Dorado ή San Agustín Plaza ή Eco Inn ή José Antonio ή Hilton Garden Inn New! Sonesta Cusco ή Costa del Sol ή Novotel JW Marriott Cusco ή  Palacio Manco Cápac (Suite)  New! Ή Libertador Luxury Collection
Sacred Valley Augustos Urubamba Hacienda del Valle ή Mabey Hotel ή  Inkallpa Pakaritampu ή Posada del Inca Yucay ή Albergue Ollantaytambo Posada del Inca Yucay ή Casa Andina Private Collection Urubamba Hacienda Urubamba Inkaterra ή Aranwa (Deluxe) ή Sol & Luna
Aguas Calientes  Machu Picchu Waman Hatun Inti Classic Casa Andina Classic ή El Mapi El Mapi Sumaq ή Inkaterra Machu Picchu

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό από και προς Ελλάδα
 • Εσωτερικά αεροπορικά εισιτήρια Λίμα – Κούσκο – Λίμα σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ο έκαστος
 • Διαμονή επτά (7) διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλέξετε
 • Πρωινό καθημερινά, μεσημεριανό γεύμα την 4 και 5 ημέρα του προγράμματος
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • Αχθοφορικά
 • Έντυπο υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π..Α

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Προσωπικά έξοδα
 • Προαιρετικές ή προτεινόμενες δραστηριότητες
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 45 $

Προαιρετικές εκδρομές:

 • Αναβάθμιση σε τρένο Vistadome: 50 € ανά άτομο (μετ’ επιστροφής)
 • Δεύτερη είσοδος στο Μάτσου Πίτσου μαζί με μεταφορά: 100 € ανά άτομο
 • Είσοδος στο Huayna Picchu μαζί με μεταφορά: 110 € ανά άτομο
 • Κούσκο – Πούνο με το τρένο Andean Explorer: 300 € ανά άτομο

Δυνατότητα επεκτάσεων: 

Το πακέτο «Λάμψη της αυτοκρατορίας των Ίνκας» συνδυάζεται εξαιρετικά με:

 • 4ήμερο πακέτο στο Puerto Maldonado, την Αμαζονία του Περού
 • 3ήμερο πακέτο στην Αρεκίπα και το φαράγγι Κόλκα
 • 2ήμερο πακέτο στη Νάζκα και τα νησιά Μπαγιέστας
 • 2ήμερο πακέτο στη λίμνη Τιτικάκα

Ενημερωθείτε από τους συμβούλους μας για το κόστος και το καθημερινό πρόγραμμα

Σημαντικές Παρατηρήσεις

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 • Το πρόγραμμα μπορεί να οργανωθεί και με πριβέ υπηρεσίες τοπικού ξεναγού. Ενημερωθείτε για το αντίστοιχο κόστος
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα ναύλα από/ προς Αθήνα. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες
 • Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα για εγγύηση με το check in
 • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
 • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
 • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή
 • Για να πάρετε το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου και να την υποδείξετε κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

 • Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε στη ζούγκλα του Αμαζονίου (Πουέρτο Μαλντονάδο) συνιστάται εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και λήψη αγωγής για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υγειονομική Υπηρεσία  Τηλ: 210 6460493
 • Το νερό δεν είναι πόσιμο.

Χάρτης

1939 Views 3 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.