red elephant

Βασίλειο του Μπουτάν

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
3347 Views 0 Views Today
1 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Βασίλειο του Μπουτάν

Εξερευνούμε το πιο άγνωστο βασίλειο των Ιμαλαΐων

Διάρκεια: 12 ημέρες
Αναχωρήσεις: Αναμένονται
Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το πιο άγνωστο βασίλειο των Ιμαλαΐων: Χιονισμένα βουνά, απάτητες κορυφές, αιωνόβια δάση, Βουδιστικά μοναστήρια και πλούσια λαογραφία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του απρόσιτου αυτού βασιλείου. Μοναδικοί πολιτισμοί ανέγγιχτοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλόξενοι άνθρωποι και πανέμορφη φύση συμπληρώνουν την εικόνα αυτού του ταξιδιού στην Στέγη του Κόσμου. Ένα υπέροχο ταξίδι στο πιο δυσπρόσιτο βασίλειο των Ιμαλαΐων. Αντιμετωπίζουμε το Μπουτάν όπως ακριβώς πρέπει: σαν τον πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό προορισμό στα Ιμαλάια, που δεν του αξίζει να είναι ένα ολιγοήμερο τμήμα ενός γενικότερου ταξιδιού στην περιοχή. Έτσι, θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται. Το Μπουτάν από μόνο του είναι ένας άλλος πλανήτης και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σαν ένα απλό κομμάτι σε μια γενικότερη επίσκεψη στα Ιμαλάια. Η χώρα είναι τόσο ενδιαφέρουσα, που χρειάζεται να αφιερωθούν αρκετές ημέρες για να τη γνωρίσει κανείς καλά. Το Μπουτάν είναι ένα βασίλειο που χρεώνει υποχρεωτικά κάθε ταξιδιώτη με πάνω από 200 δολάρια την ημέρα για την επίσκεψη και την παραμονή του, οπότε αν η διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγάλη, το κόστος ανεβαίνει, αν είναι μικρή δεν επαρκεί ο χρόνος. Η διάρκεια του ταξιδιού λοιπόν, έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τις δέκα ημέρες, αλλά συγχρόνως να είναι και αρκετή για να γυρίσουμε τη χώρα με άνεση. Πρόκειται για μια πολιτιστική αποστολή για όλους εκείνους που θέλουν επικεντρωθούν και να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στο βασίλειο αυτό, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εικοσαήμερα ταξίδια γυρίζοντας όλες τις χώρες των Ιμαλαΐων, γνωρίζοντας όλα τα αεροδρόμια τους, ανεβοκατεβαίνοντας συνεχώς σε αεροπλάνα και μπερδεύοντας πολιτισμούς και κουλτούρες. Έτσι, θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται. Δείτε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε γιατί το ταξίδι αυτό είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα της αγοράς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες. Οι μετακινήσεις γίνονται με λεωφορεία, ή τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό. Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στα Ιμαλάια είναι πολύ απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. Kάποια ξενοδοχεία χαρακτηρίζονται πολυτελή σύμφωνα με τα τοπικά στάνταρ, αλλά τους λείπουν οι ιδιαίτερες πολυτέλειες. Συχνές διακοπές ρεύματος. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία. Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία. Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πάρα πολύ φολκλόρ. O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή των Iμαλαΐων. Πιθανότητες επί τόπου αλλαγής του προγράμματος, εξ αιτίας καιρικών φαινομένων.

1η Μέρα: Πτήση για Κατμαντού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και νυχτερινή πτήση για το Κατμαντού του Νεπάλ.

2η Μέρα: Κατμαντού, ξενάγηση πόλης

Άφιξη στο Κατμαντού το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Απογευματινή ξενάγηση της πόλης του Κατμαντού. Παζάρια, χρώμα και η ατμόσφαιρα της Ανατολής επικρατούν παντού. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τους ναούς Shoyambhunath, Buddhanath και Pashupatinath. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Κατμαντού, Μπουτάν (Paro)

Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Paro του Μπουτάν. Άφιξη στο Paro. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τον άγνωστο πολιτισμό του Μπουτάν, για ξεκούραση, ή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Paro, ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Paro. Η πόλη αυτή, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο στο Δυτικό Μπουτάν. Θα επισκεφτούμε το Ta-Dzong έναν πύργο παρατήρησης του 17ου αιώνα, χτισμένο στην κορυφή του λόφου, που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο, με μια εκπληκτική συλλογή παλιών αντικειμένων. Στον ίδιο λόφο βρίσκεται και το τεράστιο Paro Dzong. Από εδώ, η θέα είναι καταπληκτική. Τα Dzong είναι χτισμένα σαν φρούρια. Λειτουργούσαν ως διοικητικά ή στρατιωτικά κέντρα. Σίγουρα όμως εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση τους. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Paro, Taktshang

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε μέχρι το Ιερό Satsam, για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο μυθικό Taktshang χτισμένο στη κορυφή ενός λόφου ύψους 900 μέτρων. Το περίεργο όνομα, που σημαίνει “ H Φωλιά της Τίγρης”, προήλθε από το θρύλο που θέλει τον ιδρυτή του μοναστηριού να έχει πετάξει από το Θιβέτ μέχρι το σημείο αυτό, πάνω στην πλάτη μιας τίγρης. Σύμφωνα με την Ταντρική μυθολογία, οι τοπικές θεότητες έγιναν οι προστάτες της περιοχής και μια από αυτές, ο Singey Samdrup, είναι σήμερα ο “φύλακας” του Taktsang. Η ανάβαση είναι κουραστική, αλλά αποζημιώνει τον ταξιδιώτη με την εκπληκτική θέα του μοναστηριού. Επιστροφή στο Paro. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Paro – Thimpu

Πρωινή αναχώρηση για το Thimpu, πρωτεύουσα του Μπουτάν. Ο δρόμος φιδοσέρνεται στις πλαγιές των Ιμαλαΐων, κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Pa Chu και μετά ανηφορίζει προς το Thimphu. Οδηγώντας μέσα από μια οργιώδη ορεινή ζούγκλα, η πορεία μας, διασχίζει καταπράσινες κοιλάδες και γραφικά χωριά που δεν τα άγγιξε ο χρόνος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Thimphu είναι μια πόλη που απλώνεται και στις δυο πλευρές της ομώνυμης κοιλάδας και χωρίζεται στη μέση από τον ποταμό Thimphu Chu. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα: Thimpu, ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό ξενάγηση στο Thimpu. Η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, που παρέμεινε αναλλοίωτη από το πέρασμα των αιώνων. Επίσκεψη στο Tashicho Dzong, σύμβολο του Μπουτάν και κατοικία του Βασιλιά. Κτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον βασιλιά Zhabdrung Ngawang Namgyal και σήμερα στεγάζει και 300 μοναχούς. Στη συνέχεια θα έχουμε μια πανοραμική άποψη της κοιλάδας του Thimpu. Θα επισκεφθούμε επίσης το γυναικείο μοναστήρι Zilukha, που είναι αφιερωμένο στον τοπικό άγιο Drubthob Thangthong Gyalpo. Φιλοξενεί 50 περίπου βουδίστριες μοναχές και συγχρόνως στεγάζει ένα ορφανοτροφείο και ένα γηροκομείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε επίσκεψη στο Κέντρο Παραδοσιακής Ιατρικής, γνωστό για τις θεραπείες βασισμένες σε τοπικά βότανα ή μια βόλτα στην αγορά με τα χειροτεχνήματα. Το Thimphu έχει πολλά καταστήματα και αγορές με εξαιρετικά υφαντά, ξύλινες μάσκες, ασημένια κοσμήματα και κομψοτεχνήματα από μπαμπού. Διανυκτέρευση.

8η Μέρα: Thimpu – Punakha

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Punakha. Η διαδρομή είναι μαγευτική. Πανύψηλα βουνά ως το τέλος του ορίζοντα, γραφικά χωριουδάκια, πολύχρωμες “σημαίες προσευχής”. Θα περάσουμε από το Πέρασμα Dochula σε υψόμετρο 3.100 μέτρων, όπου θα σταματήσουμε για ξεκούραση. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κάποιες από τις ωραιότερες κορυφές των ανατολικών Ιμαλαΐων. Συνεχίζουμε για τη Punakha. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε το Punakha Dzong, από τα παλιότερα και μεγαλύτερα του Μπουτάν. Η περιήγηση στο εσωτερικό μας φέρνει σε επαφή με την μακραίωνη ιστορία της περιοχής. Διανυκτέρευση.

9η Μέρα: Punakha-Wangdue Phodrang-Pelela-Bumthang

Η σημερινή μας διαδρομή είναι από τις θεαματικότερες του Μπουτάν. Θα περάσουμε από το dzong του Wangdue Phodrang που υψώνεται πάνω σε μια απότομη πλαγιά. Θα περάσουμε από το Μαύρο Δάσος, όπου θα δούμε τους περίφημους γκρίζους πίθηκους των Ιμαλαΐων. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε από την ορεινή διάβαση Pelela (3,300 μέτρα), θα περάσουμε από το ιερό Chendebji, που κτίστηκε για να προστατεύει τα τριγύρω χωριά από τους δαίμονες των βουνών. Άφιξη στο Bumthang, που είναι το πιο ιερό μέρος της χώρας. Αποτελείται από τέσσερις κοιλάδες, γεμάτες με αρχαίους ναούς και ιερά. Εδώ γεννήθηκε και ο μυθικός Pema Lingpa, από τον οποίο κατάγεται η βασιλική δυναστεία της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην κοιλάδα Chumey, για να δούμε την διαδικασία της κατασκευής των φημισμένων υφαντών της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η Μέρα: Ναός Jambey Lhakhang, Kurjey Lhakhang, Tamshing Lhakhang

Σήμερα θα επισκεφθούμε δυο εξαιρετικά αξιοθέατα, που οι περισσότεροι επισκέπτες της χώρας δεν βλέπουν: Θα ξεκινήσουμε με τον ναό Jambey Lhakhang που κτίστηκε τον 7ο αιώνα από τον βασιλιά του Θιβέτ Songtsen Gampo. Θα επισκεφθούμε επίσης το Kurjey Lhakhang κτισμένο γύρω από μια σπηλιά όπου ο Γκουρού Rinpoche άφησε το αποτύπωμα του σώματος του πάνω στο βράχο. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το Tamshing Lhakhang κτισμένο το 16ο αιώνα και το Konchosum που ανάγεται στον 6ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η Μέρα: Bumthang – Paro

Η μεγαλύτερη διαδρομή του ταξιδιού μας είναι η σημερινή, καθώς θα κάνουμε τη διαδρομή από το Bumthang στο Paro. Αφού περάσουμε τις ορεινές διαβάσεις και τα χωριά που περάσαμε και πριν λίγες ημέρες, θα φτάσουμε στο το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

11η Μέρα: Paro, πτήση επιστροφής

Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Paro για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Ελλάδα το βράδυ.

 

Τιμές κατ άτομο 12 ημέρες
Αναχωρήσεις Αναμένονται
Δίκλινο 4.150 €
Μονόκλινο 4.640 €

Φόροι αεροδρομίων & Επίναυλοι καυσίμων, Βίζες, περιλαμβάνονται: περίπου 480€

Ελάχιστες Συμμετοχές: 10 – 15 άτομα

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* & 3*
 • Lodge στο Bumthang
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός του γραφείο μας
 • Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Βίζες
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
3350 Views 3 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.