red elephant

Ανταρκτική

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
5419 Views 10 Views Today
3 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Ανταρκτική

Διάρκεια: 15 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε μέρα ΝΟΕ-ΜΑΡ
Αναχώρηση από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

Νότιος Πόλος, Ανταρκτική, 15 ημέρες

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για γνωριμία με την παγωμένη ήπειρο. Θερμοκρασίες ακραίες, που φτάνουν πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Η ήπειρος των ατελείωτων πάγων και ο προορισμός που δύσκολα προσεγγίζει κανείς. Το πάχος των πάγων ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μερικά σημεία, φτάνοντας μέχρι τον εξωτερικό φλοιό της γης, ενώ η ηλικία των πάγων αριθμεί μόλις… μερικά εκατομμύρια χρόνια ζωής! Πλούσια θαλάσσια πανίδα, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζια παγόβουνα και παγωμένος αέρας: Η Ανταρκτική είναι το μέρος που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα ξεχνά. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι το ότι ταξιδεύουμε στις αρχές του Νότιου Φθινοπώρου, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και όχι να έχουμε 24ωρη ημέρα όπως γίνεται τους θερινούς μήνες του Νότου (αντίστοιχους με τους χειμερινούς δικούς μας). Επίσης θα ταξιδέψουμε σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με τουαλέτα/ντους. Θα δούμε απίστευτα τοπία από την άνεση και τη ζεστασιά του πλοίου μας, θα διασχίσουμε το φοβερό πέρασμα Ντρέικ και θα δούμε πιγκουΐνους και άλλα είδη, αντιπροσωπευτικά της ανταρκτικής πανίδας.  Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι επίσης οι εκδρομές και η πρόσβαση στις ακτές με ειδικές εξωλέμβιες, για να ζήσουμε καλύτερα την εμπειρία της Ανταρκτικής. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μονόκλινο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Τι πρέπει να περιμένετε από αυτό το ταξίδι

Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε σκάφος, με άλλους επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων. Τα ξενοδοχεία είναι καλά. Χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις του πάγου, μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης των ακτών. Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα. Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή. Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για μικρό πλοίο και όχι μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Ανταρκτικής και στη μοναδική φύση. Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία. Το Πέρασμα του Ντρέικ έχει πάντα άστατο καιρό και το πλοίο μπορεί να “κουνάει”.  Μεγάλες αεροπορικές διαδρομές. Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία. Εξειδικευμένες ξεναγήσεις.

Προτεινόμενο πρόγραμμα ταξιδιού

1η & 2η HMEPA 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανταπόκριση για την Ουσουάια στη Γη του Πυρός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA 

Πρωινό ελεύθερο για εγκλιματισμό, βόλτες και αγορές στα μαγαζιά της πόλης. Το μεσημέρι μεταφορά στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Απόπλους και έναρξη της εκπληκτικής κρουαζιέρας, όνειρο ζωής για τους περισσότερους.Η κρουαζιέρα στην παγωμένη Ανταρκτική ξεκινάει με εκπληκτικές εμπειρίες να μας περιμένουν.

4η – 11η HMEPA 

Τις επόμενες ημέρες θα πλεύσουμε μέσα από τη θάλασσα που χωρίζει την Ανταρκτική από τη Γη του Πυρός. Κατά την κρουαζιέρα θα ενημερωνόμαστε από το ειδικό επιστημονικό πλήρωμα του πλοίου για τις δραστηριότητές μας. Αφήνοντας τα στενά του καναλιού Beagle, θα πλεύσουμε μέσα από το πέρασμα Drake για να πλησιάσουμε το τμήμα της Ανταρκτικής ζώνης, σημείο όπου υπάρχουν πολλά θαλασσοπούλια όπως Άλμπατρος, Φουλμαρίες και Θαλασσοβάτες. Θα περάσουμε από τα νησιά Melchior, Brabant και Anvers, καθώς και το Στενό Schollaert. Στο νησί Danco και στο νησί Cuverville, ένα μικρό απότομο όγκο δίπλα στην ακτή της Ανταρκτικής, θα δούμε μια μεγάλη αποικία πιγκουΐνων και μεγάλα skua που ζευγαρώνουν. Επίσης, μπορούμε να δούμε τους πιγκουΐνους Chinstrap (Pygoscelis antarcticus) και πιθανότατα αρκετές καρκινοφάγες φώκιες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος φώκιας, είναι πιθανότερα το θηλαστικό που αριθμεί τα περισσότερα άτομα μετά τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Στον κόλπο Neko, θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στη στεριά και να πατήσουμε την Ανταρκτική Ήπειρο μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο παγετώνων και θα δούμε τα τεράστια γαλαζοπράσινα παγόβουνα που απλώνονται σε όλο το Νότιο Παγωμένο Ωκεανό. Εδώ θα κάνουμε και μια εξόρμηση με εξωλέμβιες για να απολαύσουμε την φυσική ωραιότητα της περιοχής. Επίσης, θα κάνουμε εξορμήσεις με εξωλέμβιες στα αναρίθμητα παγόβουνα και τα βαθιά φιορδ του Κόλπου Paradise, όπου θα παρατηρήσουμε μεγάλες φάλαινες. Αφού διασχίσουμε τον πορθμό Neumayer, θα ζητήσουμε άδεια για να επισκεφθούμε τον Βρετανικό επιστημονικό σταθμό Port Lockroy στο νησί Goudier. Κοντά στο σταθμό, θα βγούμε στη στεριά στο ακρωτήριο Jougla, για να δούμε μεγάλους πιγκουίνους. Πέρα από πιγκουίνους, θα δούμε και άλλα είδη πουλιών και είδη θαλάσσιας πανίδας μέσα στον θεαματικό παγωμένο πορθμό Lemaire και στα νησιά Pleneau και Petermann. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τους πληθυσμούς φαλαινών που ζουν στα γύρω φιορδ. Κατά τη διάρκεια της αποστολής μας, θα επισκεφθούμε και έναν επιστημονικό σταθμό για να δούμε πως ζουν οι επιστήμονες και το υπόλοιπο προσωπικό μέσα σ’αυτόν τον απομονωμένο, κρύο και λευκό κόσμο. Πιθανότατα να επισκεφθούμε τον Ουκρανικό σταθμό Vernadsky, όπου θα νιώσουμε καλοδεχούμενοι από τους ανθρώπους που σπάνια βλέπουν επισκέπτες στα μέρη τους.
Η επιστροφή μας θα γίνει πάλι από τον πορθμό Neumayer και κοντά στα νησιά Melchior Islands, όπου τα υπέροχα παγωμένα τοπία θα μας συντροφεύουν καθημερινά και όπου έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δούμε τις μεγάλες φώκιες-λεοπαρδάλεις. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα πραγματοποιούνται μικρές εξορμήσεις με φουσκωτά σκάφη σε περιοχές και θα υπάρχουν προαιρετικές πεζοπορίες για καλύτερη γνωριμία με τους μακρινούς και ανεξερεύνητους αυτούς τόπους.

12η HMEPA 

Σήμερα η κρουαζιέρα μας στην παγωμένη ήπειρο τελειώνει. Άφιξη στην Ουσουάϊα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σουβενίρ από το μακρινό αυτό μέρος. Διανυκτέρευση.

13η HMEPA 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική έξοδο για ένα σόου με αυθεντικό αργεντίνικο ταγκό. Διανυκτέρευση.

14η – 15η HMEPA 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 15ης ημέρας.

 

Τιμή γκρουπ 2- 12 ατόμων (χωρίς αρχηγό) : από 7.290 €

Τιμή γκρουπ 6 – 10 ατόμων (με αρχηγό) : από 9.190 €

Διαφορά μονόκλινου: 1.780 €

 • Οι τιμές περιλαμβάνουν τους φόρους αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (περίπου 420 €)

 

Περιλαμβάνονται:

 • Aεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Ξενοδοχείο 4* στην Ουσουάια
 • Δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με WC/ντους
 • Πρωινό στην Ουσουάια
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές & εξορμήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Φόροι Ανταρκτικής
 • Ασφάλεια
 • Έντυπα
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα, Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλέφωνα κλπ, Οτιδήποτε προαιρετικό, Φόροι αναχώρησης Αργεντινής πληρωτέοι επί τόπου, Έξτρα γεύματα, Μεταφορά από/προς το λιμάνι, Αρχηγός

Χάρτης

5422 Views 13 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.