red elephant

Κύπρος, Το διαμάντι της Μεσογείου

LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
2726 Views 5 Views Today
2 LoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα
Print Friendly, PDF & Email

Κύπρος, Το διαμάντι της Μεσογείου

Λεμεσός, Λευκωσία , Όρος Τρόοδος , Μονή Κύκκου, Πάφος

Διάρκεια: 6 ημέρες
Αναχωρήσεις: 22,23,29,30/ΔΕΚ
Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά, στο νησί της Αφροδίτης, 6 ημέρες με διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup, 4*sup & 5* με ημιδιατροφή. Με απευθείας πτήσεις της Cobalt Air από Θεσσαλονίκη.

 

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονισθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της Κύπρου, όπου ο επισκέπτης μέσα από τις συλλογές του μουσείου μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή μέχρι και την πρωτοβυζαντινή περίοδο .Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση!

3η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Κύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή στη όμορφη Πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου .Στην συνέχεια περνώντας από τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ (Ημέρα ελεύθερη )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

6η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό , προετοιμασία αποσκευών και επιβίβαση στα πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Λάρνακα για μια σύντομη στάση στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Μετά τη επίσκεψη μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Κόστος κατ’ άτομο Αναχωρήσεις: 22,23,29,30/ΔΕΚ, 6 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο 2ο άτομο παιδί 2 έως 12 ετών Μονόκλινο
Hotel Harmony Bay Limassol 3*Sup Ημιδιατροφή & Εορταστικό Ρεβεγιόν 490 € 390 € 590 €
Poseidonia Beach 4*Sup 580 € 490 € 680 €
Crown Plaza 5* 660 € 490 € 880 €

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων περιλαμβάνονται (περίπου 145 €)

 • Περιλαμβάνετε το Εορταστικό Ρεβεγιόν

 

Οι πτήσεις μας με την Cobalt Air 

22/ΔΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ  07.10–0910
27/ΔΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  19.40–21.45

23/ΔΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ  15.45–17.45
28/ΔΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  18.20–20.25

&

29/ΔΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ  07.10–0910
03/ΙΑΝ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  19.40–21.45

30/ΔΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ  15.45–17.45
04/ΙΑΝ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  18.20–20.25

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Θεσσαλονίκη
 • Φόροι αεροδρόμιου και επίναυλος καυσίμων
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • (05) Πέντε πρωινά σε μπουφέ απεριόριστης ποσότητας.
 • (05) Πέντε δείπνα σε πλουσιοπάροχους μπουφέδες απεριόριστηςποσότητας..
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ.
 • Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο του Κουρίου.
 • Ολοήμερη εκδρομή Λευκωσία
 • Ολοήμερη εκδρομή Όρος Τρόοδος –Μονή Κύκκου-Πλάτρες  με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Μουσική βραδιά στο χώρο του ξενοδοχείου μας με djκαι χορό
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εορταστικό Ρεβεγιόν 50€ το οποίο είναι υποχρεωτικό
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο
2729 Views 8 Views Today

Καλέστε μας στο 2310 256555 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Favorites Επιλέξτε τις εκδρομές που σας ενδιαφέρουν και δείτε της ξανά εδώ.